Ohjeita ja vinkkejä vuokralaiselle

Onneksi olkoon uudesta kodista!

Jotta voit huoletta asua vuokra-asunnossa, sinun tulee olla tietoinen omasta vastuustasi ja pitää huolta asunnon kunnosta. Tällä sivulla annamme vinkkejä ja vastaamme yleisiin kysymyksiin, joita kohtaamme, mutta jos jokin juttu jää askarruttamaan, voit aina ottaa meihin yhteyttä!

Ensimmäisenä muista huolehtia seuraavista asioista:

Mitä jos kodista löytyy jokin vika?

Mikäli havaitset kodissasi jonkin vian tai puutteellisuuden, on sinulla velvollisuus ilmoittaa siitä välittömästi vuokranantajalle. Tarvittaessa ole myös yhteydessä kiinteistöhuoltoon, esim. vesivahingon sattuessa.

Mistä tiedän, kuka on taloyhtiöni isännöitsijä/kiinteistöhuoltaja?

Yleensä löydät isännöitsijäsi yhteystiedot taloyhtiön rappukäytävän ilmoitustaululta. Isännöitsjiään voi olla yhteydessä taloyhtiöön liittyvissä asioissa, vaikkapa vapaiden autopaikkojen tiedustelun tai taloyhtiön sääntöjen ostalta.

Taloyhtiölaajakaista. Miten saan sen käyttööni?

Joissain taloyhtiöissä on tarjollan ns. taloyhtiölaajakaista. Saadaksesi laajakaistan käyttöösi sinun tulee yleensä olla itse henkilökohtaisesti yhteydessä palvelun tarjoavaan operaattoriin avataaksesi laajakaistayhteyden. Alla linkit yleisimpien laajakaistaoperaattorien yhteystietosivuille!

Ohjeet pois muuttaessa

Kun on aika muuttaa pois vuokra-asunnostasi, seuraa alla olevia ohjeita: