Ajatuksissa omistusasunto? Parhaat vinkit täältä!

Moni, varsinkin nuori kokee epävarmuutta ensiasuntonsa oston suhteen. Me autamme! Listaamme tähän hyödyllistä tietoa sinulle, joka haaveilet, ensiasunnosta, mutta et ole aivan 100-varma miten pitäisi toimia. Ja usko pois, se on helpompaa, kuin uskoit!

1. Kuka voi saada asuntolainan ja paljonko pitää olla käteistä tilillä?

Asuntolainan saaminen hyvillä ehdoilla ei ole niin vaikeaa, kuin moni luulisi. Pankit voivat myöntää lainaa myös opiskelijoille, kunhan vain sinulla on vakituinen tulon lähde ja olet luottokelpoinen. Asuntosäästötili voi helpottaa lainan saantia, mutta ei ole pakollista. Usein ensiasunnon ostajalta vaaditaan n. 5% säästöt asunnon kokonaishinnasta.

2. Hanki itsellesi lainalupaus!

Lainalupaus tarkoittaa sitä, että pankki antaa sinulle luvan ostaa asunnon. Kun sinulla on pankistasi lainalupaus, niin voit alkaa tosissasi etsiä itsellesi sitä täydellistä kotia ja tehdä siitä ostotarjouksen!

3. Mitä jos en tiedä kauanko asun kaupungissa?

Epävarmuus tulevasta lienee yksi suurimpia syitä omistusasunnon oston lykkäämiselle ja lykkäämiselle ja lykkäämiselle… Omistusasuminen on kuitenkin yksi helpoimmista vaurastumisen muodoista ja mikäli elämä vie sinut jossain vaiheessa toiseen kaupunkiin, tai vaikka maahan, niin voit aina laittaa omistusasuntosi joko vuokralle (jolloin joku toinen maksaa sinun asuntolainasi), tai myydä sen. Omistusasunto ei ole sama kuin elinikäinen pallo jalassa, tai päätös lopullisesta pysymisestä kaupungissa.

  1. Hanki itsellesi työ, tai stabiili toimeentulo
  2. Ole yhteydessä pankkiin ja pyydä lainalupaus
  3. Löydä itsellesi koti ja osta pois
  4. Onneksi olkoon, olet nyt kodin omistaja!

Jäikö vielä jokin askarruttamaan? Täytä tietosi alle, niin saat maksuttoman konsultaation asunnon ostoon liittyen! Se ei sido sinua mihinkään, mutta voi antaa kullan arvoisia vinkkejä ensiasuntoa ajattelevalle 🙂